Public Library

Guadalajara
建筑师
FRENTEarquitectura / Juan Pablo Maza
费用
未公开
楼层
未公开

The program required a “Public Library”, so we tried to give the construction the most public appearance we could.

To achieve this goal, we transformed the plaza facing the site into a “Big Garden”, and then we brought it, like a skin, gradually over the building. This skin works as a ramp in order to invite the people to, literally, walk the place and get a closer approach to the books.

By making some perforations in the surface, we link interior and exterior promoting the interaction of the people with the library activities encouraging them to enter the building. These perforations offer the necessary natural lighting for the reading areas.



Associated office: LAR

相关项目

  • Centillion Sofia
    DIN A4 Architektur
  • Joe and Rika Mansueto Library
    L-Plan Lighting Design
  • Terra Mineralia, Schloß Freudenstein
    L-Plan Lighting Design
  • シャングリ・ラホテル東京
    ワークテクト
  • 日本平ホテル
    ワークテクト

杂志

以下出品方的其他项目 FRENTEarquitectura / Juan Pablo Maza

Cultural Center
Los Cabos
Tree House
Inner Mongolia, 中国
Proaño
Mexico City
Doctor-G
Mexico City
Pedro-M
Mexico City
Eje Central
Mexico City