Public Library

Guadalajara
Arquitectos
FRENTEarquitectura / Juan Pablo Maza
Custo
Undisclosed
Pisos
Undisclosed

The program required a “Public Library”, so we tried to give the construction the most public appearance we could.

To achieve this goal, we transformed the plaza facing the site into a “Big Garden”, and then we brought it, like a skin, gradually over the building. This skin works as a ramp in order to invite the people to, literally, walk the place and get a closer approach to the books.

By making some perforations in the surface, we link interior and exterior promoting the interaction of the people with the library activities encouraging them to enter the building. These perforations offer the necessary natural lighting for the reading areas.



Associated office: LAR

Projetos relacionados

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Revista

Outros projetos por FRENTEarquitectura / Juan Pablo Maza

Cultural Center
Los Cabos
Tree House
Inner Mongolia, China
Proaño
Mexico City
Doctor-G
Mexico City
Pedro-M
Mexico City
Eje Central
Mexico City