Public Library

Guadalajara
Architectes
FRENTEarquitectura / Juan Pablo Maza
Coût
Non indiqué
Étages
Non indiqué

The program required a “Public Library”, so we tried to give the construction the most public appearance we could.

To achieve this goal, we transformed the plaza facing the site into a “Big Garden”, and then we brought it, like a skin, gradually over the building. This skin works as a ramp in order to invite the people to, literally, walk the place and get a closer approach to the books.

By making some perforations in the surface, we link interior and exterior promoting the interaction of the people with the library activities encouraging them to enter the building. These perforations offer the necessary natural lighting for the reading areas.



Associated office: LAR

Projets liés

  • Kanzlei in der Brauerei
    Martin Schmitt Architektur
  • Kantine der Ecole Voltaire
    Martin Schmitt Architektur
  • HQ CORDEEL
    Binst Architects
  • Foshan Poly • OPUS ONE
    CCD (Cheng Chung Design)
  • Lattenburg
    he und du ZT KG

Magazine

Autres projets de FRENTEarquitectura / Juan Pablo Maza

Cultural Center
Los Cabos
Tree House
Inner Mongolia, China
Proaño
Mexico City
Doctor-G
Mexico City
Pedro-M
Mexico City
Eje Central
Mexico City