CASA VG

 
 
 
 
 
 
 
 
Living room
 
 
Landscape
 
 
Sunset
 
 
Night Caption
 
 
Arquitectos
Garduño Arquitectos
Año
2016
Coste
100.000 - 1 millón
Pisos
No divulgado

The entrance from the Street is a walk down beside the stream and through a quiet garden with that transmits a sense of intimacy and then developes into a surprising doublé heiight transparent área that integrates the hosue into the adjacent view.

The whole house is built with an adobe colored concrete, walls and cellings , mostlty exposed conform a series of voplumes that intersect sometimes and long cooridors that connect each different function are also meant to be savored as part of the architecture and make for quiet integration .

The living room is facing west and the sundown in this particular part of Mexico is intense
So we decided to keep this view but work with an artist to provide shade in the afternoon throug rotating screens that would also open in the moorning or at night when needed,
Carlos Aguirre was the artist chosen for this pourpouse and the perforated pattern was made after a picture taken from the adjacent vegetation.

Cliente
Private
Equipo
Arq. Juan Garduño, Arq. Ricardo Guzman, Arq. Sajid Saucedo

Related Projects

Other Projects by Garduño Arquitectos