Public Library

Guadalajara
Architects
FRENTEarquitectura / Juan Pablo Maza
Cost
Undisclosed
Stories
Undisclosed

The program required a “Public Library”, so we tried to give the construction the most public appearance we could.

To achieve this goal, we transformed the plaza facing the site into a “Big Garden”, and then we brought it, like a skin, gradually over the building. This skin works as a ramp in order to invite the people to, literally, walk the place and get a closer approach to the books.

By making some perforations in the surface, we link interior and exterior promoting the interaction of the people with the library activities encouraging them to enter the building. These perforations offer the necessary natural lighting for the reading areas.



Associated office: LAR

Related Projects

  • Centillion Sofia
    DIN A4 Architektur
  • Joe and Rika Mansueto Library
    L-Plan Lighting Design
  • Terra Mineralia, Schloß Freudenstein
    L-Plan Lighting Design
  • Shangri-La Hotel Tokyo
    WORKTECHT CORPORATION
  • Nippon Daira Hotel
    WORKTECHT CORPORATION

Magazine

Other Projects by FRENTEarquitectura / Juan Pablo Maza

Cultural Center
Los Cabos
Tree House
Inner Mongolia, China
Proaño
Mexico City
Doctor-G
Mexico City
Pedro-M
Mexico City
Eje Central
Mexico City