CASA VG

Living room
Landscape
Sunset
Night Caption
Architects
Garduño Arquitectos
Year
2016
Cost
100K - 1M
Stories
Undisclosed
Client
Private
Team
Arq. Juan Garduño, Arq. Ricardo Guzman, Arq. Sajid Saucedo

The entrance from the Street is a walk down beside the stream and through a quiet garden with that transmits a sense of intimacy and then developes into a surprising doublé heiight transparent área that integrates the hosue into the adjacent view.

The whole house is built with an adobe colored concrete, walls and cellings , mostlty exposed conform a series of voplumes that intersect sometimes and long cooridors that connect each different function are also meant to be savored as part of the architecture and make for quiet integration .

The living room is facing west and the sundown in this particular part of Mexico is intense
So we decided to keep this view but work with an artist to provide shade in the afternoon throug rotating screens that would also open in the moorning or at night when needed,
Carlos Aguirre was the artist chosen for this pourpouse and the perforated pattern was made after a picture taken from the adjacent vegetation.

Related Projects

  • machi - House
    Keisuke Maeda / UID
  • Reconstruction of a private residental building
    Osterwold°Schmidt
  • Einfamilienhaus | Wollerau
    Marques Architekten AG
  • machi - Building
    Keisuke Maeda / UID
  • Rustic House
    Keisuke Maeda / UID

Magazine

Other Projects by Garduño Arquitectos

MONTE ELBRUZ BUILDING
Mexico City
V-3 HOUSE
Mexico City
CANELOS 59 BUILDING
Mexico City