Photo © Jaime Navarro
© Jaime Navarro
© Jaime Navarro
© Jaime Navarro
© Jaime Navarro
© Jaime Navarro
© Jaime Navarro
© Jaime Navarro
Photo © Jaime Navarro
Photo © Jaime Navarro

ACBC

 Back to Projects list
Location
México
Year
2010

This office project was designed for a shopping center developer. The initial concept aimed to create a very functional and contemporary headquarters. The design intention was to build, through the language and the atmosphere, architecture completely different from the traditional, institutional approaches, and based on the premise of the workplace as a second home where people seem to spend most of their time.

A mix of natural materials such as marble and wood, in contrast with colored tempered glass, stainless steel and iron, created balanced color and textures compositions and at the same time offers a modern and a warm ambience.

At the elevators entrance hall, the difference between the white calacata marble and the black steel plates suggests a contradictory effect. This access leads to the reception foyer changes to a palette with elegant and warm tones and sets the atmosphere through its lighting. In this area: rosso levanto marble, papagayo wood wall panelling and a black crystal glass with a floating LCD screen that temporarily appears and disappears.

The reception foyer is the access to a hallway that communicates the rest of the sections of this complex with different level surfaces and materials that hide recessed lighting.

The operational section is a large hall with working stations. In this space, a mural decoration, alluding to the company’s business, was placed along with an indoor carpet for acoustic damping. This section also displays crystal partitions that allow sunlight through the private rooms.

Located at the end of the hallway the secretarial reception of the executive area, featuring geometrical engraved crystal doors, a Jose Villalobos painting and Piranessi engravings. The executive also compromises two executive offices, a boardroom and a lounge room, all with modern furniture, wood wall panelling and ceilings in combination with plaster ceilings by grooves that hide air conditioning injections. Velvet draperies complement the atmosphere with a residential and elegant touch.

In the boardroom, same materials and ceilings are used, these last ones with direct and recessed lighting through onyx plates.

Finally, it is worth to mention that the complex also has an unusual area: a lounge room with a bar that offres the opportunity to have pleasant and informal meetings around an iron and arabescato marble bar.

Other Projects by Pascal Arquitectos

El Cardenal Palmas Restaurante
Mexico
Da Vinci
Mexico
Reforma House
Mexico
Galileo
Mexico
Gor
Mexico
Guria
Mexico