Tepoztlan Lounge

Tepoztlan
Fotografia © Sandra Pereznieto
Fotografia © Sandra Pereznieto
Fotografia © Sandra Pereznieto
Fotografia © Sandra Pereznieto
Fotografia © Sandra Pereznieto
Fotografia © Sandra Pereznieto
Fotografia © Sandra Pereznieto
© Sandra Pereznieto
Fotografia © Sandra Pereznieto
Fotografia © Sandra Pereznieto
Architects
Cadaval & Solà-Morales
Localització
Tepoztlan
Any
2014
Preu
Ocult
Pisos
1-5 pisos

Situat entre grans muntanyes rocoses a uns 50km al sur de la Ciutat de Mèxic, Tepoztlan és un poble de llegendes I fortes arrels culturals. Les seves runes prehispàniques, un conservat centre històric i un entorn natural exuberant, han convertit a aquest màgic paratge en refugi d'artistes i intel·lectuals que fugen de forma temporal o permanent de la voracitat de la gran metròpoli mexicana. Localitat en aquest context privilegiat, el Lounge a Tepoztlan és en realitat el primer edifici acabat d'un projecte més ambiciós que inclou una sèrie de bungalous de mides i dissenys diferents i per als quals el lounge serà el principal espai comunitari, un catalitzador d'activitats a la natura. El projecte és una negociació entre l'interior i l'exterior, la construcció d'un espai intersticial habitable, que es converteix en l'espai central del projecte. Els límits entre l'espai obert i el contingut desapareixen per a produir una sola entitat espaial. Allò que és important no és l'objecte arquitectònic, ni tan sols els seus límits; allò que és realment transcendent és l'experiència espaial. I per a construir-la s'utilitzen no només materials inherents a la disciplina arquitectònica (murs, lloses, columnes, etc), sinó també elements més suaus i canviants als quals se'ls dóna igual o més valor en el seu rol de constructors de l'anomenada experiència espaial: plantes, arbres, flors, vegetació; tots ells generant una paleta diversa i estacional, per a construir una experiència mixta que varia amb el pas del temps, i que canvia al llarg de l'any. El disseny estableix tres habitacles separats dissenyats en d'acord amb les tres activitats plantejades; cada un d'ells es defineix per al seu ús, però també per un clar contenidor de formes simples: el primer conté un bar amb cuina, i una zona de canviadors i banys; el segon és una àrea de jocs infantils també utilitzat com a àrea de lectura quan les temperatures baixen a la nit; i finalment, un contenidor de majors dimensions que és una sala d'estar, un espai protegit, temperat i confortable adequat per a la conversa, TV, etcètera. Però és la voluntat de donar continuïtat entre aquests tres espais autònoms on el projecte es reforça i pren sentit; es consolida un espai continu, en contacte total amb la natura però protegit de les inclemències del temps, que expandeix cada un dels espais definits pels contenidors definint un espai únic, que interrelaciona cada una de les parts construint un tot continu. L'edifici es construeix com un sòcol per a subratllar les vistes de les muntanyes. La intervenció vol ser extremadament respectuosa amb el context existent i entén que la vegetació i la vida a l'aire lliure són els protagonistes reals del projecte; dos arbres impressionants que existeixen en el lloc són incorporats com si fossin part del programa. El lounge està construït en formigó blanc no solament per ser una tècnica de baix cost en el context local, amb baix manteniment i ús intensiu de mà d'obra, sinó sobretot perquè permet a l'edifici exposar la seva simplicitat estructural i la seva neutralitat davant d'una natura desbordant.

Projectes relacionats

  • Centillion Sofia
    DIN A4 Architektur
  • Joe and Rika Mansueto Library
    L-Plan Lighting Design
  • Terra Mineralia, Schloß Freudenstein
    L-Plan Lighting Design
  • シャングリ・ラホテル東京
    ワークテクト
  • 日本平ホテル
    ワークテクト

Revista

Altres projectes per Cadaval & Solà-Morales

Cordoba Flat
Ciutat de Mèxic
XSBK Flat
Ciutat de Mèxic.
TORRE BU-REURBANO
Ciutat de Mèxic.
Susuana Solano. Traços Penjats.
Madrid, Spain
Renovació urbana de Cieza
Cieza, Spain
Front Marítim a Neuchâtel.
Neuchatel, Switzerland